Національний рейтинг університетів Республіки Польща. Лідери 2018 року

8161
Facebook Twitter
Національний рейтинг університетів Республіки Польща. Лідери 2018 року

У даній статті ми висвітлимо позиції університетів РП у категорії приватних освітніх структур, а також розповімо, за якими критеріями проводиться оцінка ВНЗ.

Одним з найбільш авторитетних рейтингів Польщі є «Perspektywy». Його підсумків чекають не тільки представники наукових кіл, ректори, декани польських університетів, а й локальні та іноземні абітурієнти, яким він служить впродовж майже 20 років. Останнє ранжування показало наступні результати: на чолі Ягеллонський та Варшавський університети, а третє місце зайняв Варшавський технологічний університет. Університет Козмінського знову став кращим у групі недержавних структур вищої освіти. Відомі також переможці у рейтингу 68 полів навчання, тому всі охочі можуть знайти інформацію на офіційному сайті «Perspektywy». У даній статті ми висвітлимо позиції університетів РП у категорії приватних освітніх структур, а також розповімо, за якими критеріями проводиться оцінка ВНЗ.

Критерії оцінювання польських університетів комітетом «Perspektywy» у 2018 році

Рейтинг «Перспективи» включає 29 показників, згрупованих за сімома критеріями: Престиж, Випускники на ринку праці, Наукова робота, Наукова ефективність, Науковий потенціал, Інновації та інтернаціоналізація.Це робить його одним з найбільших освітніх рангів у світі. Також він один з чотирьох, що мають міжнародний сертифікат якості. Його методологія розроблена під керівництвом професора Міхала Клейберіта, колишнього президента Польської академії наук.

Трохи історії та особистих вражень від членів видання

Це 19-е видання рейтингу університетів, котрий публікується з 2000 року навчальним виданням «Perspektywy». За роки існування та постійного удосконалення, організатори все ж постійно готують публікації з юним ентузіазмом! Члени видання переконують випускників середніх шкіл Польщі та зарубіжжя, що рейтинг не буде пропонувати їм «кращий університет», але він пропонує для них «найбільш оптимальний ВНЗ», який, після багатофакторного аналізу, буде прекрасним чином відповідати амбіціям та здібностям кандидата. Даний рейтинг також необхідний академічній спільноті, адже по суті він здатний відобразити внутрішню ситуацію кожного конкретного навчального закладу. Крім успіху, проглядається повний перелік недоліків, які можна виправити та змінити ситуацію вже до наступного року або навіть швидше.

Даний рейтинг також необхідний академічній спільноті, адже по суті він здатний відобразити внутрішню ситуацію кожного конкретного навчального закладу. Крім успіху, проглядається повний перелік недоліків, які можна виправити та змінити ситуацію вже до наступного року або навіть швидше. Рейтинг університетів Перспективи 2018 — це, по суті, чотири рейтинги, що відображають різні місії, виконувані польськими університетами. Це:

1. Рейтинг академічних університетів — охоплює всі вищі навчальні заклади (за винятком мистецьких коледжів), які мають право на присвоєння ступеня доктора;

2. Оцінка непублічних університетів — включають приватні вищі навчальні заклади з правом на освіту, хоча б на рівні магістра;

3. Ранжування державних вищих професійних училищ —, у тому числі професійно-технічних училищ з кваліфікацією для навчання на рівні магістра або бакалавра (інженер).

4. Ранжування напрямів навчання — охоплює рекордне число з 68 навчальних полів.

Лідери недержавних структур вищої освіти Польщі:

1. Університет Козмінського у Варшаві

2. Університет соціальних та гуманітарних наук

3. Університет Лазарського

4. Японсько-польська технологічна академія у Варшаві

5. Університет Вістула у Варшаві

6. WSB Академія гірничої справи

7. Університет Сівітас у Варшаві

8. Краківський університет ім. A. Моджевського

9. Соціальна академія наук

10. Верхнєсилезський університет комерції У. Корфантего в Катовіце

Отже, як показує практика, спираючись на дані рейтингів можна більш усвідомлено зробити свій вибір, але також варто зауважити, що висока позиція не повинна бути вирішальним фактором під час віддання переваги конкретному ВНЗ. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають Вашу увагу на те, що третина університетів рейтингу Перспектива 2018 є партнерами нашої компанії, а це значить, що, звертаючись за допомогою до наших представництв можна розраховувати на 100% зарахування. Також, експерти UP-STUDY здатні допомогти при виборі міста, ВНЗ та спеціальності, полегшити процес обробки документів, запропонувати варіанти житла на вибір та надати широкий спектр додаткових послуг.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини