Копірайтер — це хто? Як почати та знайти роботу у Польщі?

1314
Facebook Twitter
Копірайтер — це хто? Як почати та знайти роботу у Польщі?

Як все-таки стати копірайтером, який створює популярний контент та легко знаходить хорошу роботу? Чим він займається? Про це ми розповімо нижче.

Чи знаєте Ви, чому читаєте цей текст на даний момент? Тому що, швидше за все, Вас цікавить навчання в одному з обраних університетів Республіки Польща, та Ви бажаєте вступити до престижного ВНЗ, за допомогою лідера у питанні надання посередницьких послуг — центру польської освіти UP-STUDY. Також можливо, Ви цікавитеся тим, як стати хорошим копірайтером. У будь-якому випадку, Ви на цій сторінці, а це значить, що Ви знайдете потрібні відповіді. Цей текст, як і інші подібні електронні та друковані матеріали, створюються відповідним фахівцем — копірайтером. Стаття є керівництвом, яке містить велику частку необхідної інформації щодо діяльності експерта напрямку, котрий розглядається. Як все-таки стати копірайтером, який створює популярний контент та легко знаходить хорошу роботу? Чим він займається? Про це ми розповімо нижче.

Копірайтер — що це за фахівець та які його основні завдання?

Копірайтер є автором текстів та слоганів, а також іншої інформації, такої як SEO-тексти, описи продуктів, сценарії та реклама. Однак копірайтинг — це не тільки короткі рекламні матеріали або статті для веб-сайтів. На даний час копірайтер бере участь у всьому творчому процесі, часто співпрацює з креативним відділом та вносить пропозиції та корективи, наприклад, у рекламні фільми або радіозаписи.

Спеціаліст такого роду діяльності може працювати в якості фрілансера, наприклад, дистанційно з дому, або бути залученим у рекламному агентстві, публікації, редакції або компанії, яка запускає власний блог.

SEO копірайтинг для нього не чужий. SEO Copywriter фокусується на підготовці контенту для Інтернету, та його мета — досягти найвищих позицій у пошукових системах. Підготовка матеріалів заснована на популярних ключових словах, які користувачі Інтернету шукають у пошукових системах Google.

Основний спектр завдань копірайтера

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що фахівець у напрямку копірайтингу виконує наступні завдання:

  • підготовка контенту для преси
  • написання сценаріїв для телевізійної або радіореклами
  • планування зовнішнього вигляду листівок, обкладинок, сайтів
  • написання контенту для сайтів
  • опис продуктів
  • підготовка резервних SEO текстів
  • оптимізація сайтів під SEO
  • шепітний маркетинг (наприклад, коментування в інтернеті)
  • підготовка комерційних пропозицій
  • ведення блогу компанії
  • підготовка контенту на основі брифів
  • контент-маркетинг (створення електронних книг, звітів, відеоуроків та підкастів)
  • запуск фан-сторінок (наприклад, на Facebook)
  • написання контенту для розсилок
  • написання спонсорських статей
  • підготовка прес-матеріалів чи піар-повідомлень.

Як стати копірайтером: основи професії?

Копірайтер повинен, у першу чергу, писати добре. Та справа не тільки у знанні орфографії або пунктуації. Розуміння потреб читача та клієнта, залучення його/її до історії (так званий storytellins), спонукання їх щось робити (наприклад, покупка продукту) — основа роботи копірайтера. Знання принципів SEO та веб-аналітики (перш за все, Google Analytics) також неоціненне. Також конкурентною перевагою буде вміння працювати у графічних редакторах та програмах відеомонтажу. Крім цього, необхідно ефективно орієнтуватися у світі соціальних мереж та бути у курсі останніх тенденцій. Копірайтерам слід знати, які канали YouTube на даний час популярні, які меми правлять в Інтернеті, та який з них недавно був опублікований у Facebook.

Звичайно, щоб закласти хорошу базу, розширити мережу контактів та стати високооплачуваним копірайтером, слід вивчити журналістику або інтернет-маркетинг. Рекомендуємо віддати перевагу одному з наступних університетів:

Підсумовуючи, зауважимо, що, навіть отримавши якісних європейський диплом в одному із запропонованих польських ВНЗ, не варто розслаблятися. Щоб бути затребуваним, слід завжди оновлювати базу знань. В Інтернеті Ви знайдете безліч теоретичних та практичних курсів з копірайтингу, SEO, веб-аналітиці та соціальних мереж, тому не лінуйтеся та працюйте над вдосконаленням майстерності, тоді це окупитися сповна.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини