Як стати дієтологом та скільки він заробляє у Польщі?

1784
Facebook Twitter
Як стати дієтологом та скільки він заробляє у Польщі?

У статті ми розповімо в яких польських ВНЗ варто вивчати дієтику, а також на який заробіток можна розраховувати, бажаючи працевлаштуватися у Польщі.

Дієтолог — це фахівець в області харчування, причому, він допомагає як здоровим, так і хворим людям. Широко поширена думка про те, що дієтолог є фахівцем з «схуднення», є неправильною. Сфера його роботи точно ширше. В основному, такий професіонал займається оцінкою дієти, зміною звичок харчування клієнта та адаптацією дієти до його способу життя та здоров'ю. У сьогоднішніх реаліях, коли так багато людей починають замислюватися про здоров'я та звички, на дієтологів є попит. У статті ми розповімо в яких польських ВНЗ варто вивчати дієтику, а також на який заробіток можна розраховувати, бажаючи працевлаштуватися у Польщі.

Чим займається дієтолог на робочому місці?

Робота дієтолога вимагає знань анатомії, медицини, психології та біохімії. Він займається, серед іншого:

  • оцінкою дієти (наприклад, несприятливі звички харчування);
  • визначенням впливу конкретних продуктів на здоров'я пацієнта;
  • плануванням дієти для здорових та хворих людей;
  • розробкою методів лікування розладів харчової поведінки;
  • тестуванням складу харчових продуктів.

Крім того, є три типи спеціалізованих дієтологів.

  • Клінічний дієтолог займається харчуванням хворих людей таким чином, що їхній стан поліпшується або не погіршується.
  • Спортивний дієтолог дає поради про те, як поєднувати дієту зі специфічним видом спорту для досягнення кращих результатів. Він працює як з любителями, так і з професіоналами.
  • Псіходієтик зосереджується насамперед на розладах харчової поведінки, які беруть свій початок у психіці (наприклад, емоційні проблеми, що викликають ожиріння або недостатня вага, булімія та інше).

Як стати дієтологом у Польщі?

Відповідно до положень у РП кваліфікація для роботи за професією дієтолога отримується як частина вищої освіти (шляхом досягнення ступеня бакалавра або магістра). Дієтологи з вищою освітою викликають найбільшу довіру — як з боку роботодавців, так і пацієнтів. Бажаючи стати професіоналом у цьому напрямку, можна вибрати дослідження, як у приватних, так і у державних університетах. Фахівці UP-STUDY рекомендують українцям та іншим іноземцям у РП віддати перевагу приватним вищим навчальним закладам, адже навчання у них обходиться дешевше, водночас відкриває більше перспектив швидкого та вдалого працевлаштування. Розгляньте наступну структуру — Академію фінансів та бізнесу Вістула, яка пропонує навчання польською мовою з платою у 1100 євро, англійською — 2500 євро.

Скільки заробляє дієтолог у Польщі?

Звіт сайту Wynagrarzenia.pl показує, що середній заробіток дієтологів у 2019 році склав 2917 злотих брутто. Це означає, що у цій професії 50% людей заробляють більше, а 50% — менше. Скільки заробляють найзаможніші дієтологи? 25% з них можуть розраховувати на зарплату понад 3493 злотих брутто.

Підсумовуючи, зауважимо, що зараз багато людей, які цінують здоров'я, звертаються за допомогою до дієтологів, щоб скласти режим правильного харчування. Зважаючи на це, фахівці різної спрямованості мають попит. Тому, якщо Вам подобається ця діяльність, сміливо готуйте документи та вирушайте до запропонованого ВНЗ, який надасть якісне навчання зі справедливою платою та великими професійними перспективами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2026 + Курс польської

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2026 та отримайте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла, курс польської в Україні та при ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини