Як відкрити туристичне агентство? Де у Польщі отримати відповідну освіту?

3425
Facebook Twitter
Як відкрити туристичне агентство? Де у Польщі отримати відповідну освіту?

Один зі способів увійти в індустрію — відкрити туристичне агентство. Як це зробити, якщо Ви плануєте створювати бізнес у Польщі? Де у РП отримати відповідну освіту? Відповіді на ці питання Ви знайдете у статті.

Багато хто мріє про роботу у туризмі — це пов'язано з цікавими подорожами, зустрічами з новими людьми, розвагами та відпочинком. Один зі способів увійти в індустрію — відкрити туристичне агентство. Як це зробити, якщо Ви плануєте створювати бізнес у Польщі? Де у РП отримати відповідну освіту? Відповіді на ці питання Ви знайдете у статті.

Як відкрити туристичне агентство крок за кроком?

Часто туристичне агентство асоціюється з компанією, яка пропонує поїздки та атракціони, а також організовує поїздки для клієнтів. Формально це складніше. Як пояснює урядовий інформаційний та сервісний веб-сайт для підприємця, у людей, зацікавлених у цьому виді діяльності, є три варіанти. Вони можуть займатися:

  • організацією туристичних послуг. Компанія готує поїздки у будь-якому аспекті — від організації перебування у готелі та поїздок до відправлення туристів для додаткових мандрівок та розваг на місці відпочинку. Для цього в якості організатора туризму необхідно підписувати контракти з готелями, перевізниками, компаніями з прокату автомобілів, підприємствами громадського харчування, організаторами дозвілля, керівниками турів та іншими. Далі потрібно продавати готові пропозиції клієнтам або передавати їх для продажу іншій туристичній компанії;
  • підприємництвом, котре сприяє покупці супутніх туристичних послуг. Супутні туристичні послуги становлять як мінімум 2 різних напрямки, жоден з яких не є туристичним заходом. Компанія підписує контракти з туристичними компаніями;
  • діяльністю, як туристичний агент. Основними завданнями буде продаж туристичних заходів, підготовлених туроператором. Туристична подія — це «поєднання як мінімум двох різних видів туристичних послуг для однієї й тієї ж поїздки або відпустки». У цьому випадку Ви будете пов'язані агентськими угодами з компаніями, які надають туристичні послуги. Це варіант обирається частіше за інші на початку діяльності у галузі, оскільки він містить найменшу кількість необхідних формальностей (агентам не потрібно, наприклад, вносити дані до реєстру організаторів туризму або платити внески до Фонду гарантування туристів).

Компанія, котра відкривається, повинна бути зареєстрована та обкладатися податком. При реєстрації на території Польщі необхідно вибрати номер PKD у залежності від пропонованих послуг:

  • 7912Z — діяльність організаторів туризму;
  • 7911B — діяльність брокерів з туризму;
  • 7911A — діяльність агентів з туризму.

В якому з польських університетів навчатися за спеціальністю «Туризм»?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що у багатьох освітніх установах країни є факультет туризму, тому варто визначитися з містом, а далі знайти той університет, який зможе забезпечити студентів високим рівнем викладання з доступною річною платою. Бажаючи вчитися у напрямку туризму, щоб отримати обсяг знань, що дозволяє відкрити свій бізнес, рекомендуємо придивитися до таких університетів:

Підсумовуючи, зауважимо, що на даний час індустрія туризму має деякі труднощі — в епоху Інтернету та легкого доступу до тисяч пропозицій, багато людей вважають за краще планувати подорож, не використовуючи посередників. Тому клієнтами турфірм є в основному люди похилого віку та ті, хто цінує комфорт. Цей бізнес ризикований — щоб домогтися успіху, потрібно інвестувати у хорошу рекламу. Важливе значення мають оригінальні пропозиції та здатність переконати клієнтів у тому, що компанія здатна гарантувати їм унікальні послуги. Не можна сказати, що це рейтинговий напрямок, але реалізувати свій потенціал на цьому терені можна, як в якості спеціаліста, так і власника туристичної компанії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

21.09 - День відкритих дверей - Навчання в Польщі 2025, 2026

Пропозиція

Запрошуємо Вас безкоштовно відвідати "День відкритих дверей у офісах UP-STUDY" та дізнатися як вступити у кращі ВНЗ Польщі зі знижкою 50%

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини