Де вчитися на дієтолога в Польщі? Огляд навчальних закладів

10748
Facebook Twitter
Де вчитися на дієтолога в Польщі? Огляд навчальних закладів

Стаття буде корисна для абітурієнтів, які прагнуть отримати якісний європейський диплом в одному з ВНЗ Польщі у напрямку дієтики та дієтології, оскільки, ми розглянемо найперспективніші університети, в яких можна досягти цієї мети.

Безсумнівно, вищі навчальні заклади Республіки Польща вже досить давно надають знання на такому рівні, що їх випускники складають гідну конкуренцію на міжнародному ринку праці. Крім того, що є можливість вибрати мову та форму навчання, також, можна підібрати спеціальність, адже кожен університет пропонує безліч напрямків. На сьогодні, активно розвивається така спеціалізація, як дієтологія. Як молоді люди, так і люди зрілого віку, все частіше замислюються про своє здоров'я, правильність харчування, корисність вживаної їжі та її цінність. Тому, попит на висококваліфікованих кадрів, за останні 5 років, зріс в кілька разів. Стаття буде корисна для абітурієнтів, які прагнуть отримати якісний європейський диплом в одному з ВНЗ Польщі у напрямку дієтики та дієтології, оскільки, ми розглянемо найперспективніші університети, в яких можна досягти цієї мети.

ВНЗ Польщі, в яких можна вчитися на дієтолога

У Польській Республіці, понад 450 університетів, велика частина з яких — приватної форми власності. Якість послуг освіти знаходиться, практично, на одному рівні, але ось в питаннях вартості, приватні установи вищої освіти — значно лояльніше. Що стосується державних інститутів, то, вони, в основному, мають багату історію, великий викладацький склад та є, в деякому роді, «брендом». Для того, що отримати професію, пов'язану з дієтологією, не обов'язково вступати до профільного університету, досить вибрати установу, в якій є потрібний факультет та спеціальність. Розглянемо кілька ВНЗ, в яких можна вивчитися на дієтолога:
1. Університет Фінансів та Бізнесу Вістула. На факультеті дієтики можна вибрати один із запропонованих напрямків: "Дієтичне консультування" та "Дієтика для фізично активних людей". Вартість року навчання становить 1300 євро.

2. Вроцлавський Університет Природничих Наук. На факультеті біотехнологій та харчових наук можна вибрати спеціальність "Ллюдське харчування та дієтологія". Вартість навчання — €1200.
3. Ягеллонський Університет. Цей знатний старовинний державний ВНЗ давно завоював симпатію іноземців. Навчитися даної спеціальності можна на медичному факультеті, з оплатою в €4000.
4. Люблінський Медичний Університет. Серед безлічі факультетів, тут можна вибрати й дієтологію, однорічна оплата становить €2100.

Специфіка напрямку дієтологія

Даючи визначення терміну дієтологія, варто зауважити, що дана наука концентрує увагу на дослідженні продуктів харчування, розробці планів вживання їжі, стеженню за виконанням розробленого плану. Вибираючи даний напрямок, потрібно розраховувати на те, доведеться працювати не тільки над дисциплінами за фахом, а й над додатковими медичними предметами, такими як: основи медицини, фізіологія, анатомія, хімія, мікробіологія та вірусологія.
Професія передбачає не тільки постановку правильного діагнозу, але й безпосереднє спілкування з людьми, розробку індивідуальних програм харчування.
Також, дослідження продуктів відбувається з допомогою технічних пристосувань, та з використанням зору, смаку та запаху, які дозволяють визначити якість сировини.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що в Республіці Польща можна освоїти практично будь-яку професію, оскільки, вибір дуже широкий. Варто зауважити, що не обов'язково вибирати профільний ВНЗ, щоб отримати ряд спеціальностей: дієтологія, сестринська справа, логістика, експедування та інші. Досить вибрати університет, з відповідним факультативом та пізнавати ази професії. Відповідно, не обов'язково вибирати медичний ВНЗ, щоб вчити дієтологію, досить віддати перевагу одому із запропонованих, зануритися в знання, отримати якісний диплом з перспективою швидкого та вдалого працевлаштування.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини