Чи дорого вчитися в Польщі?

7134
Facebook Twitter
Чи дорого вчитися в Польщі?

Сьогодні ми розглянемо установи вищої освіти славного міста Вроцлава, в тому числі і Державний Вроцлавський Університет, порівняємо ціни на різні спеціальності, визначимо пріоритетність цього та інших ВНЗ столиці Силезії.

Питання дорожнечі навчання в Польщі не може мати однозначної відповіді, так як цей фактор залежить від того, з чим порівнювати. Відносно навчання в Україні (виключаючи столичні ВНЗ), трохи дорожче, проте перспективніше. Щодо європейських країн: Великої Британії, Німеччини, Франції чи Бельгії, то значно дешевше, як в плані оплати за навчання, так і витрат на проживання, харчування, страхування, транспорт і розваги. Сьогодні ми розглянемо установи вищої освіти славного міста Вроцлава, в тому числі і Державний Вроцлавський Університет (Uniwersytet Wrocławski), порівняємо ціни на різні спеціальності, визначимо пріоритетність цього та інших ВНЗ столиці Силезії.

Вроцлавський Університет (Uniwersytet Wrocławski)

Безумовно, один з найдавніших університетів Центральної Європи, він, за свою 315 річну історію, лише одного разу був реорганізований, тому зберіг всі специфічні особливості, шарм і зручність структури освіти. Популярний серед абітурієнтів, налічує понад тридцять сім тисяч студентів, при цьому маючи лише дванадцять факультетів. Найпопулярніші з них: філологічний факультет; адміністрування, економіки і права; факультет біотехнологій; математики та інформатики. Більше сорока відсотків абітурієнтів зараховано до цих напрямках. Вартість навчання бакалаврату та магістратури усіх спеціальностей польською мовою становить €2500, англійською мовою €3000. Якість на високому рівні.

Приватний (міжнародний) або публічний ВНЗ? Правильний вибір для українців

Державні структури вищої освіти такі як: Вроцлавський і Варшавський університети, не дуже популярні серед українців, на що є ряд причин:— кількість бюджетних місць лише 20 шт. на більш ніж 30 тисяч студентів. Інші програми безкоштовної освіти змінюють умови щороку;— плата за навчання мінімум в два рази вище, ніж в приватних установах, а якість при цьому на тому ж рівні;— закінчивши державний навчальний заклад, працевлаштуватися значно складніше, так як вони просувають, в першу чергу, польських громадян на вітчизняний ринок праці, в той час, як міжнародні ВНЗ намагаються забезпечити своїх випускників вакансіями від іноземних роботодавців.

Альтернативні варіанти Uniwersytet Wrocławski

Насправді, багато установ вищої освіти у Вроцлаві можна вибрати замість державному університету. Найбільш підходящим варіантом виділяється Вроцлавського Університет Бізнесу (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu). За рейтингом центру польської освіти UP-STUDY, він займає перші позиції за якістю освіти та працевлаштуванням своїх випускників. Також, Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu — це єдиний профільний ВНЗ, який готує фахівців в галузі туризму і бізнесу. В середньому річна такса на спеціальності «бухгалтерія і податки», «антикризове управління», «управління бізнесом» та інші дорівнює €1100.

Ще однією перспективною заміною Вроцлавського державному університету може стати Університет Банківської Справи (Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu). Це унікальна можливість для українців, так як в цьому році він вперше набирає в ряди своїх учнів українських абітурієнтів. Бізнес школа з пріоритетними напрямками досліджень надихає і мотивує навчатися всім тонкощам підприємницької діяльності, при цьому плата за навчання нижче ніж в Uniwersytet Wrocławski на 55.8% польською мовою і на 63.7% англійською мовою. Бакалаврат за напрямом «право і фінанси» річна плата становить €1107, «бухгалтерський облік» і «філологія» €1083. Загалом, середня вартість послуг освіти в Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu не перевищує €1100.

Отже, навчання в польських установах вищої освіти — це престижно, якісно і надійно. Головне правильно розставити пріоритети щодо спеціальності і установи. Вартість навчання у Вроцлавському Університеті істотно вище такси, яка встановлена ​​в приватних ВНЗ з такими ж напрямами підготовки. При цьому кількість годин і перелік предметів всюди аналогічні, так як встановлені Міністерством Освіти Польщі. Рішення кожного, що підійде саме Вам, але розраховувати на допомогу в пошуку гідного робочого місця, закінчивши державний університет, для українців не варто.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини