Будівельна індустрія у Польщі

1968
Facebook Twitter
Будівельна індустрія у Польщі

Яка заробітна плата у будівельній сфері діяльності на різних посадах? Чи варто вибирати навчання на факультеті «Будівництво»? Подивімося на список вакансій з найпривабливішою зарплатою.

На даний час у Польщі спостерігається великий дефіцит будівельників у всіх воєводствах країни. Брак персоналу стосується як людей з кваліфікацією (спеціальності, такі як будівельний інспектор, менеджер з будівництва та багато інших), так і робітників, що виконують будівельні роботи або людей, що займаються оздоблювальними роботами. Є багато причин дефіциту, у тому числі труднощі з отриманням кваліфікації, яка підтверджує будівельні навички, ризики, пов'язані з роботою з важким обладнанням або на висоті, незадовільні умови праці. З іншого боку, проблеми з пошуком кандидатів на роботу означають, що працівники все частіше диктують ставки заробітної плати. Яка заробітна плата у цій сфері діяльності на різних посадах? Чи варто вибирати навчання на факультеті «Будівництво»? Подивімося на список вакансій з найпривабливішою зарплатою.

Найвищі зарплати у галузі за різними посадами у Польщі

Експерти центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу молодих людей, на те, що хоча тут вже діє ринок працівників, фахівець з вищою освітою отримує у рази більше та має високі шанси перепрофілюватися до іншого напрямку (містобудування, будівництво залізної дороги, дизайн або архітектура). Що стосується професій та їх ставки, варто відзначити наступні:

  • Керівник проєкту. На відміну від багатьох інших посад, у цій професії працюють майже стільки ж жінок (48%), скільки чоловіків (52%). Медіана щомісячної винагороди керівника проєкту становить 6250 злотих брутто. Чверть найвисокооплачуваніших фахівців отримують зарплату понад 8000 злотих брутто. Більш того, менеджери проєктів можуть розраховувати на бонуси у вигляді мобільного телефону для особистого користування, приватного медичного обслуговування та можливості віддаленої роботи.
  • Менеджер монтажних робіт. Тут є справа з професією, в якій домінують чоловіки (91% працівників). Середня місячна заробітна плата становить 7250 злотих брутто, а 25% найвисокооплачуваніших менеджерів отримують більш ніж 9400 злотих брутто. Ці фахівці часто отримують переваги, не пов'язані із заробітною платою, такі як ноутбук, мобільний телефон та особистий автомобіль.
  • Керівник дорожніх робіт. Ще одна професія, в якій більшість складають чоловіки (89%). Середня місячна зарплата керівників дорожніх робіт становить 7300 злотих. 25% з них можуть розраховувати на місячну зарплату понад 9240 злотих.
  • Контракт менеджер. У цій професії 20% всіх працівників складають жінки. Менеджери з контракту не можуть поскаржитися на низьку заробітну плату. Середня винагорода становить 9910 зл. брутто на місяць, а чверть найвисокооплачуваніших отримує понад 13680 зл.

  • Архітектор. Вважається престижною професією, але чи пов'язана вона з такою високою заробітною платою, як заведено? Багато що залежить від стажу роботи та навичок, а також від місця розташування та розміру підприємства, на якому він працює. Цю професію однаково охоче вибирають жінки (49%) та чоловіки (51%). Середня місячна зарплата архітектора будівлі становить 5000 злотих. Чверть заробляє більш ніж 6240 злотих щомісяця.
  • Будівельний дизайнер. Жінки становлять всього 16% всіх проєктувальників будівельних конструкцій. Як виглядає заробіток на цій позиції? Середня місячна зарплата становить 566 злотих брутто. 25% з найвищою зарплатою отримують понад 7000 злотих брутто кожного місяця.

Підсумовуючи, варто зауважити, що всю важку роботу, пов'язану з будівництвом, часто виконують робочі мігранти з країн СНД та інших держав. Водночас як на посади, що вимагають вищої освіти, претендують учні локальних ВНЗ, серед яких багато українців та інших іноземців. Якщо Ви бажаєте отримати одну з перерахованих вище професій, варто придивитися до Академії Вістула, що пропонують навчання, у тому числі й англійською мовою. Ну а щоб швидше відбутися як фахівець, та заробляти суми, зазначені як середні та вище, варто напрацьовувати досвід та розширювати портфоліо ще під час навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини