Актуальні ціни на навчання 2019/20

6884
Facebook Twitter
Актуальні ціни на навчання 2019/20

Стаття буде корисна для всіх абітурієнтів, тому що ми розглянемо вартість навчання в обраних університетах РП на поточний рік, а також порівняємо з діапазоном, присутнім в інших європейських країнах.

Питання вартості навчання актуальне завжди, попри те, в якій країні абітурієнт планує здобувати вищу освіту. Обсяг інвестицій на навчання враховується при підрахунку витрат на весь освітній період, та й у всіх інших питаннях, прямо або опосередковано пов'язаних з освітнім процесом. Одним з багатьох факторів, який нерідко буває вирішальним, чому українські абітурієнти вибирають польські ВНЗ, є ідеальне співвідношення між ціною та якістю освітніх послуг. Завдяки стабільним економічній, політичній та соціальній ситуаціях у Республіці Польща, ціни змінилися неістотно як на харчування, проживання, так і на навчання. Стаття буде корисна для всіх абітурієнтів, тому що ми розглянемо вартість навчання в обраних університетах РП на поточний рік, а також порівняємо з діапазоном, присутнім в інших європейських країнах.

Вартість навчального року в університетах Польщі

Плата відрізняється залежно від того, яка форма власності вищого навчального закладу. У РП склалася така тенденція, що плата за навчання вище у державних установах, попри їх спрямування. Таким чином, у публічних структурах плата складе 3-4 тисячі євро, водночас, як у приватних/міжнародних вона буде близько 1100-1750 євро. Розглянемо рівень цін на навчання на прикладі рейтингових установ на топові спеціальності:

1. Вроцлавський Університет Бізнесу: Інформатика — €1300, Фінанси та бухгалтерський облік — €1100, Туризм — €1100.

2. Академія Фінансів та Бізнесу Вістула: Економіка, Фінанси та Бух.облік, Графіка — €1450, Інформатика — €1750.

3. Університет Банкова у Вроцлаві: Інформатика — €1429, Туризм — €1214.

Для порівняння, самий, на сьогодні, популярний напрям «Інформатика» у державному Вроцлавському Політехнічному Університеті обійдеться у €2500.

Плата за освіту в інших європейських країнах

Що стосується інших держав, та вартості освіти у них, то вона вище, як мінімум, у 2 рази. До всього, супровідні витрати, такі як: проживання, харчування, дозвілля, також, вище у три-чотири рази. Якщо середня ціна на оренду квартири у Варшаві складає €250, то у Німеччині або Франції — не менш ніж €500 за місяць. Навчальний рік у Франції на бакалавраті обійдеться у €1700, у середньому, на магістратурі — €1950. У Німеччині бакалаврат у державному ВНЗ вимагає плати у 1100-1900 євро, крім цього, потрібно сплатити адміністративний та інші збори. Тим більше, у цих країнах потрібно складати вступні іспити, а також, проходити додаткову підготовку та знати державну мову на високому рівні.

Всі ці країни: Республіку Польща, Францію та Німеччину об'єднує той факт, що в їх університетах можна отримати якісний європейський диплом, який дозволить працевлаштуватися до компанії будь-якої держави Європи, та навіть Америки та Канади. Але ось плата, яку потрібно буде за це заплатити — відрізняється.

Підбиваючи підсумки, спеціалісти UP-STUDY підкреслюють, що цього року, вартість навчання у вітчизняних університетах підвищилася на 12-15%, що негативно позначається на кількості учнів, адже плата стала вище, ніж у країнах ЄС, а якість, залишає бажати кращого. Що стосується сусідньої Польщі, ситуація майже не змінилася з минулих років, та, у приватних університетах плата коливається від €830 до €1750. При цьому, є можливість влаштуватися на підробіток та повністю або частково покрити навчальні витрати. Також, українці та інші іноземці можуть претендувати на стипендію або завоювати грант, що дозволить істотно заощадити. До всього, після закінчення освітньої структури, 9 з 10 випускників польських ВНЗ працевлаштовуються на перспективну роботу протягом перших кількох місяців, дозволяючи, тим самим, швидко окупити навчальні витрати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини