Що варто побачити в Лісабоні. Подорожі на уїк-енд польських студентів

1072
Facebook Twitter
Що варто побачити в Лісабоні. Подорожі на уїк-енд польських студентів

Ви думаєте про цікаве і загадкове місто, що не затоплений туристами? Тоді Лісабон - ідеальний вибір. Чому студентам польських університетів варто зацікавитися столицею Португалії? Поговоримо про це в статті.

Студенти університетів Республіки Польща користуються багатьма перевагами свого статусу і локації проживання. Оскільки в Польщі навчається великий відсоток іноземців, які, щоб на легальних підставах перебувати в країні і здобувати освіту, мають візу категорії D або вид на проживання, їм доступна можливість вільно переміщатися зоною Шенгену. Зважаючи на це, багато молодих людей часто подорожують найближчими країнами і не тільки. Сумуючи за новим враженням, знайомству з іншою культурою, Ви мрієте про місце, в яке б вдалося закохатися з першого погляду? Ви думаєте про цікаве і загадкове місто, що не затоплений туристами? Тоді Лісабон - ідеальний вибір. Чому студентам польських університетів варто зацікавитися столицею Португалії? Поговоримо про це в статті.

Лісабон за один-два дні для учнів ВНЗ Польщі

З аеропорту (частіше з РП краще вирушати в Лісабон будь-яким авіа лоукост оператором) краще доїхати на метро до центру (від вокзалу Аеропорту до Сан-Себастьяна). Незалежно від місця виходу, вдасться всюди зустріти красиві будівлі. Однак, краще дійти до Оглядовий майданчика парку Едуарда VII, з якої відкривається чудова панорама.

Лісабон - це таке місце, що, навіть загубившись в ньому, Ви не відчуєте цього. На кожній вулиці є цікаві куточки. Знайомство з португальської столицею схоже на рішення квестів. Ви знайдете чудові пам'ятники та інші важливі будівлі в несподіваних місцях. Тільки таким чином Ви зустрінете Паласіо Вілальва або Palacete Leitão. Палаци, вілли, креативні кафе, пам'ятники, цікава архітектура, навіть Рожева вулиця - ці місця раптово з'являються під час звичайної прогулянки.

Що ще потрібно побачити в Лісабоні?

Замок св. Єжи необхідно побачити в першу чергу. Вхід в нього може бути проблематичним, але з оглядового майданчика біля Жардім-де-Сан-Педро-де-Алькантара Ви побачите і його, і все місто! Варто відзначити, що Лісабон розташований на нерівній місцевості. При ходьбі необхідно підніматися на дюжину метрів, щоб потім спускатися з пагорбів. Місто було побудоване в гармонії з природою. Вулиці повні зелені, а парки радують туристів і городян.

Фахівці UP-STUDY відзначають, що Церква Сан-Роке або монастир кармелітів є предметом списку місць, які потрібно відвідати. Також приємно побачити найдовший міст в Європі - міст Васко да Гама, трохи далі - Restauradores - ідеальне місце для покупок. Вулиці міста повні різних магазинів, готелів, кафе і ресторанів. Також є станція метро, ​​тому туди легко дістатися. Наступним пунктом стане площа де Педро IV, яка є одним з найважливіших місць в Лісабоні. Ліфт Санта-Хуста знаходиться неподалік - цікаве і рідкісне місце. Це міський підйомник, який рухається вертикально.

Студенти всього світу, які відвідують цей куточок, люблять кататися на найхарактерніших трамваях в світі, тому і польським учням варто приділити увагу такому дозвіллю.

Пам'ятки португальської столиці

Останній пункт поїздки повинен бути найпривабливішим місцем Португалії. Вулиці повні барів, пабів і, перш за все, ресторанів, де місцеві жителі представляють свої навички вуличної аудиторії. Це Rua da Conceição і прилеглі до нього вулиці. Вас чекають танці, вогонь, спів і багато інших розваг. Варто сходити туди ввечері. Дорога через це місце закінчується проходом через Тріумфальну арку, Arco da Rua Augusta і вхід на площу (Praça do Comércio). Захоплюючі! В самому кінці знаходиться Каїса дас Колунас і річка, яка впадає трохи далі в Атлантичний океан.

Підводячи підсумки, зауважимо, що Лісабон - це місто, яке кожен раз дивує по-різному. Він ніколи не набридне, не дивлячись на те, що досить маленький (близько 500 тисяч жителів), що, безумовно, дуже унікально. Також важко перелічити всі визначні пам'ятки і визначні місця. Варто додати, що в Португалії досить тепло, тому сьогодні це ідеальне місце для поїздки!

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини