Робота для архітектора — як ним стати? Скільки заробляє архітектор?

4626
Facebook Twitter
Робота для архітектора — як ним стати? Скільки заробляє архітектор?

У цій статті Ви дізнаєтесь: як стати архітектором, а також, скільки заробляє архітектор у Польщі та за кордоном.

Вам завжди подобалося малювати та проєктувати різні типи будівель? Ви гарно знаєтесь на математиці? Коли Ви оглядаєте маєток, чи відчуваєте Ви, що організували б цей простір набагато краще? Хочете займатися дизайном інтер'єру або саду? У такому випадку, архітектура може бути ідеальним вибором! Однак, перш ніж обрати цей шлях кар'єри, перевірте, чи дійсно робота архітектора є Вашою долею. У цій статті Ви дізнаєтесь: як стати архітектором, а також, скільки заробляє архітектор у Польщі та за кордоном.

Як стати архітектором у Республіці Польща?

Слід одразу зазначити, що це не легкий шлях кар'єри. З одного боку, архітектор — так звана вільна професія, яка значно підвищує конкуренцію, з іншого — умовою її здійснення є членство у Палаті архітекторів Республіки Польща. На даний час архітектура може вивчатися як на першому етапі (отримання звання інженера-архітектора), так і на другому рівні (отримання звання магістра архітектури). Однак з юридичної точки зору такі люди ще не є архітекторами. Архітектор, відповідно до польського законодавства, є особою, котра внесена до списку національної організаційної одиниці Професійного самоврядування архітекторів (тобто Палати архітекторів Республіки Польща). Архітектор визначається як фахівець, який має професійне звання «Головний інженер-архітектор», «Майстер-інженер», а також «Архітектор-інженер» у даній області, та отримав кваліфікацію, що дозволяє розробляти проєкти будинків, також має дозвіл керувати будівельними роботами.

Щоб отримати ці кваліфікації, необхідно пройти дворічне стажування після випуску та скласти державний іспит.

В якому з польських університетів варто отримати професію архітектора?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що іноземцям, які вирішили отримувати кваліфікацію у Польщі, краще віддати перевагу одному з наступних приватних університетів:

Варто зауважити, що випускники другого ступеня навчання будь-якої із зазначених установ освіти, готуються до самостійної роботи дизайнера в архітектурних та міських студіях, органах місцевого самоврядування та державного управління або науково-дослідних установах. Вони можуть координувати роботу у багатогалузевих командах дизайнерів, управляти архітектурними та міськими дизайн-студіями або самостійно вести бізнес, а також подавати заявки на отримання професійних кваліфікацій, а після їх отримання самостійно проєктувати та управляти будівельними роботами з архітектурної спеціалізації. Також випускники можуть подати заявку на можливість продовжити свій науковий розвиток в університетах або інших установах з науковим профілем.

Скільки заробляє архітектор у Польщі та за кордоном?

За словами Хейса, старший/провідний архітектор може розраховувати на 14000 злотих брутто на місяць. «Звичайний» архітектор запрацює 9000 злотих брутто, BIM Architect — 6500 злотих брутто, а молодший архітектор — 4000 злотих брутто. У свою чергу дані сайту Wynagrarzenia.pl показують, що середній заробіток архітекторів становить 5000 злотих брутто. Скільки заробляє архітектор за кордоном? Заробіток на Заході може бути вражаючим. Наприклад, у Німеччині середня зарплата архітектора становить до 26000 злотих брутто. В Англії трохи гірше — близько 20000 злотих. Ситуація у США виглядає ще привабливішою. Американські архітектори отримують середній заробіток у розмірі 29000 злотих.

Отже, бажаючи з'єднати у професії творчість та технічний склад розуму, можна вибирати архітектурні напрямки. Пропозиція відповідає попиту, та у зазначених університетах Ви знайдете те, що буде відповідати всім особистим параметрам. Ну, а щоб процес вступу увінчався успіхом, варто звернутися за допомогою до фахівців центру польської освіти UP-STUDY.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини