Фінансист — що він робить та скільки заробляє?

5360
Facebook Twitter
Фінансист — що він робить та скільки заробляє?

Що робить фінансист? Скільки він заробляє та чи є йому місце на сучасному ринку праці? На ці питання ми надамо відповіді у даній статті, через що її варто прочитати всім поточним та потенційним студентам факультету «Фінанси».

Варто визнати, що професія фінансиста звучить досить престижно. Безсумнівно, людина, яка виконує це, знайома з економікою у широкому її розумінні, також він повинен бути експертом у фінансових питаннях. Що конкретно робить фінансист? Скільки він заробляє та чи є йому місце на сучасному ринку праці? На ці питання ми надамо відповіді у даній статті, через що її варто прочитати всім поточним та потенційним студентам факультету «Фінанси».

Що є основними обов'язками фінансиста?

Фінансистами називають представників багатьох позицій, пов'язаних з грошима. Де можна їх зустріти? У внутрішніх фінансових та бухгалтерських відділах підприємств різних галузей, у банківських структурах або фінансових установах. Тому обсяг обов'язків буде залежати від того, яку посаду обіймає фінансист, та де саме він працює.

Робота бухгалтера виглядає інакше, ніж страхового агента або фінансового директора, тому було б досить важко перелічити всі обов'язки, які характеризують всі подібні професії. Попри це, ясно одне: спеціаліст з фінансів повинен бути знайомий з грошима, мати аналітичний склад розуму, знати фінансові процедури, процеси, які визначають успіх компанії на ринку, та принципи управління ризиками. Ситуація всієї компанії часто залежить від рішень, прийнятих цими фахівцями.

Фінансист — як та де отримати кваліфікацію?

Щоб стати фінансистом, слід здобути вищу освіту. Найпопулярніші напрямки? Бухгалтерський облік, економіка, та, звичайно, банківська справа та фінанси. Диплом хорошого університету дозволить багато заробляти на початку професійної кар'єри. Це стосується особливо тих, хто може похвалитися знанням двох іноземних мов або студентською практикою у надійного роботодавця. Рекрутери цінують кандидатів, які пройшли спеціалізовані курси, можуть відзначитися міжнародними сертифікатами та володіють м'якими навичками, такими як стресостійкість, старанність та комунікабельність. Якщо Ви серйозно замислюєтеся про отримання даної спеціальності, фахівці UP-STUDY рекомендують звернути увагу на наступні ВНЗ:

Якщо цікавлять установи освіти зі спеціальністю, що дозволяє займатися фінансами, звертайтеся за детальною інформацією до будь-якого представництва UP-STUDY.

Що приваблює молодих людей у ​​цій професії? Звичайно, стабільність зайнятості та задовільна заробітна плата. Чим вища посада, тим більше компетенцій вона вимагає, але вони добре оплачуються.

Скільки заробляє фінансист у 2019/2020 році?

Заробітна плата фінансиста визначається місцем роботи та займаною посадою. Посада, у свою чергу, залежить від освіти, досвіду та схильності. Однак варто навести кілька прикладів рівня заробітку у фінансовій індустрії на різних позиціях.

Середня заробітна плата брутто на місяць була розрахована у Національному огляді винагород за травень 2019 року, та аналогічним чином прогнозується на 2020 рік:

  • страховий агент — 3420;
  • бухгалтер — 4230;
  • аудитор — 4360;

  • фінансовий спеціаліст — 4720;
  • оцінювач майна — 5480;
  • фінансовий аналітик та бізнес-аналітик — 7190;
  • податковий консультант — 7200;
  • фінансовий аудитор — 7490;
  • інвестиційний консультант — 8290;
  • менеджери з фінансів та контролю — 10 480;
  • фінансовий директор — 17 130.

Отже, як бачите, вибір такої кар'єри може бути дуже вигідним. Більш того, робота для фінансистів буде знайдена майже у всій Польщі, та попит на кваліфікованих фахівців залишиться високим у найближчі роки. Щоб відбутися на цьому терені, варто отримати якісну освіту та краще обрати один з ВНЗ-партнерів UP-STUDY, оскільки вони дають не тільки знання, але всіляко сприяють просуванню своїх студентів до міжнародних компаній.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини