Фінанси та бухгалтерський облік. Огляд і рейтинг спеціальності

12558
Facebook Twitter
Фінанси та бухгалтерський облік. Огляд і рейтинг спеціальності

Дана стаття буде корисною для прочитання всім охочим здобути престижну спеціальність, яка буде необхідною, не дивлячись на політичну та економічну ситуації будь-якої з країн Європи та світу.

Жодна держава не може динамічно розвиватися та мати стабільну економічну ситуацію без фахівців економічного спрямування. Що вже говорити про компанії, діяльність яких без хороших фінансистів та бухгалтерів припинилася б в перші місяці роботи. Дана сфера діяльності є успішною, спеціальність має дуже високий рейтинг — 91%, а кваліфіковані кадри потрібні як на вітчизняному, так і на міжнародному ринку праці. Це дуже відповідальний терен, і без хороших математичних задатків, буде складно оволодіти цією специфічною професією досконально. Вибираючи напрямок фінансів та бухгалтерського обліку потрібно розраховувати на те, що вже на робочому місці від Вас буде потрібно посидючість, та максимальна уважність до деталей. Дана стаття буде корисною для прочитання всім охочим здобути престижну спеціальність, яка буде необхідною, не дивлячись на політичну та економічну ситуації будь-якої з країн Європи та світу.

Чого очікувати, обираючи факультет фінансів та бухгалтерського обліку?

Абітурієнт, що вступає на даний факультет повинен бути схильний до математичних і аналітичних наук. Навчання на факультеті буде пов'язано з математичними, фінансовими, бухгалтерськими, аналітичними та статистичними дисциплінами, також, це буде супроводжуватися, надалі, в роботі. Студенти навчатимуться розпізнавати проблеми у функціонуванні, розробляти стратегії подальшого розвитку підприємства або організації, а також вести їх бухгалтерію. Після закінчення навчання, кожен випускник буде мати можливість вибрати сферу своєї діяльності тому, що фінансист може працювати не тільки у фінансових організаціях, таких як банки, фінансові біржі, податкові організації та інші, а й на підприємствах, котрі ведуть іншу сферу діяльності тому, що бухгалтерський облік — це вагома частина діяльності кожного підприємства. Тому, важливими особистісними якостями є точність, відповідальність, уважність, вміння аналізувати, логічне мислення.

Кращі ВНЗ Республіки Польща, в яких можна навчатися на факультеті фінанси та бухгалтерський облік

Польща може пишається своїми вищими навчальними закладами. Як державні, так і приватні ВНЗ надають освіту вищої якості, диплом, який котується у всіх країнах Європейського Союзу, а також в інших державах. Також, тут можна простежити ідеальне співвідношення ціни до якості. Вибираючи польські установи вищої освіти, можна бути впевненим в працевлаштуванні, відразу по закінченню навчання. Для того, щоб стати висококласним фінансистом, або бухгалтером, найкраще проходити навчання в наступних запропонованих ВНЗ:

  1. Академія Фінансів і Бізнесу Вістула в Варшаві (Akademia Finansów i Biznesu Vistula) — €1450 (навчання англійською €2500).
  2. Академія імені Леона Козмінського в Варшаві (Akademia Leona Kozminskiego) — €2500 (навчання англійською €4250).
  3. Університет Банкова у Вроцлаві (Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu) — €1095 польською мовою за рік навчання.
  4. Університет Банкова в Познані (Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu) — €1345.
  5. Варшавський Університет Менеджменту (Wyższa Szkoła Menedżerska) — €1000.
  6. Академія Суспільних Наук (Społeczna Akademia Nauk) у Варшаві, Лодзі та Кракові — €1170.
  7. Вроцлавський Університет Бізнесу (Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu) — €1100.

Предмети для вивчення напрямку фінансів та обліку

Немає значення, якого права власності вищий навчальний заклад (державний чи приватний), список предметів, що вивчаються залишається незмінним, бо регламентований міністерством. Дисципліни дуже цікаві, пізнавальні та важливі, серед них:— фінанси підприємства;— статистика;— бухгалтерський облік;— міжнародна економіка;— банківська система;— податкова система;— фінансовий ринок;— страхування;— макроекономіка;— мікроекономіка;— глобальна економіка;— фінансова діяльність суб'єктів підприємництва;— фінансовий аналіз;— аудит;— інвестиційний аналіз;— гроші і кредит;— менеджмент;— корпоративні фінанси;— маркетинг фінансових послуг;— фінансовий облік;— прийняття рішень в бізнесі;— фінансове право.

Випускники цього напряму можуть будувати свою кар'єру в декількох напрямках: інвестування, зовнішньої і внутрішньої економіки, страхування, податково-бюджетному руслі. Добре й те, що кожна компанія має потребу в відмінному фахівцю з фінансів, бухгалтерії, аудиту, тому, як на батьківщині, так і в Європі, знайти гідну роботу не складе труднощів. Головне — стати майстром своєї справи, та постійно вивчати нові матеріали, виходячи з тенденцій світової економіки.З викладеного матеріалу випливає, що фінансисти і бухгалтери, на сьогодні, дуже потрібні. Маючи диплом польського університету, можна претендувати на робоче місце не тільки в Україні, чи Польщі, але й далеко за межами цих країн. Дана спеціальність має одну з найвищих позицій в рейтингу, а, також, добре оплачується. Правда, вступаючи на вивчення цього напрямку, потрібно мати аналітичний склад розуму, та здібності до вивчення математики й цифр, а решта додасться під час навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини