Нова процедура подачі документів на польську візу (зміни від 8.12.22)

6077
Facebook Twitter
Нова процедура подачі документів на польську візу (зміни від 8.12.22)

Друзі, у даній статті розкладаємо все по поличкам, як швидко і без зайвого стресу, без черг та без лотерей отримати польську візу не виходячи з дому, детальна покрокова інструкція з усіма змінами від 08.12.2022 для Вас.

Як подати документи на польську візу без черг та без лотерей (інструкція для студентів)?

КРОК 1. ЗАПОВНЮЄМО ВІЗОВУ АНКЕТУ (переходимо за посиланням та обираємо зі списку країну - UKRAINE - і консульство у Львові - Lwów, ul. Iwana Franki 108, далі зліва зверху натискаємо Wiza Krajowa - Wypełnij formularz). Ви перейдете на анкету, яку потрібно заповнити, роздрукувати в двох екземплярах і підписати. Інструкція щодо заповнення візової анкети є на нашому каналі в YouTube

КРОК 2. ОПЛАЧУЄМО ДВА ОНЛАЙН ПЛАТЕЖІ:

  • Оплата сервісного збору візового центру - 520 грн, оплатити можна за посиланням і роздрукувати квитанцію з комп'ютера 
  • Оплата доставки паспорта з візою назад Вам додому - 545 грн, оплатити можна за посиланням і роздрукувати квитанцію з комп'ютера

КРОК 3. ГОТУЄМО ДОКУМЕНТИ НА ВІЗУ. Збираємо документи на візу, згідно зі списком (стисок актуальний для студентів):

1. Візова анкета, заповнена онлайн, роздрукована та підписана у трьох місцях (надаємо ОРИГІНАЛ цього документу)

2. Дві кольорових фотографії на візу 3.5 на 4.5 см, 80% обличчя (надаємо ОРИГІНАЛИ)

3. Закордонний паспорт студента (надаємо ОРИГІНАЛ та 2 копії всіх сторінок, де є записи). Паспорт має бути дійсний більше 15 місяців від дати відправки до Візового Центру чи планової дати від якої Ви бажаєте, щоб Вам видали візу. Продовжені паспорти на візу НЕ приймаються.

4. Підписана згода на обробку персональних даних (завантажити бланк у форматі PDF можна за посиланням, потрібно заповнити та підписати)

5. Український внутрішній паспорт студента або ID картка студента (надаємо КОПІЮ всіх сторінок, де є записи) *УВАГА! ЯКЩО ВИ МІНЯЛИ ПРІЗВИЩЕ, ТО ДО ВІЗОВОЇ УСТАНОВИ ВИ ПОВИННІ ПОДАТИ КОПІЮ ДОКУМЕНТУ, ЯКИЙ ЦЕ ЗАСВІДЧУЄ (Наприклад: Копія довідки про зміну імені, копія документу про розлучення/новий шлюб з зазначенням зміни прізвища тощо).

6. Витяг з державного демографічного реєстру про місце реєстрації/прописки студента (надаємо КОПІЮ). *Якщо український паспорт студента у формі книжечки і там є штапм з місцем реєстрації, то у такому випадку Витяг з державного демографічного реєстру НЕ вимагається.

7. Засвідчення про зарахування "Zaświadczenie" студента до польського ВНЗ (надаємо ОРИГІНАЛИ цих документів та 1 КОПІЮ) *Даний документ є документом про зарахування від ВУЗу і дійсний 3 місяці від дати видачі

8. Підтвердження оплати навчання у польському ВНЗ щонайменше за рік або за семестр, у вигляді роздрукованого з e-mail Рахунку, по якому Ви платили за навчання + копії банківської квитанції про повну сплату навчання

9. Копія Договору на поселення у Польщі (копія всіх сторінок з печатками та підписами) украдений щонайменше на рік - *У випадку, якщо Ви поселяєтесь у Польщі і підписуєте договір на поселення з фізичною особою, то договір завіряється лише підписами (без печаток)

10. Підтвердження оплати проживання у Польщі щонайменше за рік або за семестр, у вигляді роздрукованого з e-mail Рахунку, по якому Ви платили за проживання + копії банківської квитанції з мокрою печаткою про повну оплату проживання

11. Медичне страхування (надаємо КОПІЮ), видане ВИКЛЮЧНО цими 5-ма акредитованими страховими компаніями, на Ваш вибір (усі інші страхові компанії не підходять для подачі документів на візу до Польщі):

  • Страхова компанія „ЕКТА” ПрАТ
  • Страхова компанія PZU „ПЗУ Україна”/ PAT SK PZU Ukraina
  • Страхова компанія „Гардіан”
  • ПрАТ Страхова компанія „Універсальна”/PAT SK „Universalna”
  • АТ Страхова компанія АРКС/ AT SK „ARKS”

медичне страхування повинно бути виписане згідно наступних ВИМОГ:

  • термін страховки: 365 днів, страховка повинна діяти з першого дня, відколи Ви просите візу
  • страховий захист мінімум 30 000 євро, дійсний у всіх країнах ЄС
  • франшиза 0 або не більше 50 €
  • страховий поліс повинен бути виключно надрукований машинописом;
  • страховий поліс необхідно надати з оригіналом чи копією квитанції про оплату (із зазначенням наступної інформації: ПІБ клієнта або номер страхового поліса)
  • страхувальником може бути лише повнолітня особа. У випадку подачі документів для неповнолітньої особи страхувальником може бути один з батьків/офіційних опікунів

12. Квитанція про оплату медичного страхування (надаємо КОПІЮ). *Чек повинен бути у вигляді: квитанції банку про оплату, чеку з термінала самообслуговування, фіскального чека із зазначенням наступної інформації: ПІБ клієнта або номер страхового поліса.

13. Свідоцтво про народження студента (надаємо КОПІЮ) - лише для неповнолітніх до 18 років

14. Українські внутрішні паспорти обох батьків (опікунів) або їх ID картки разом з витягом з державного демографічного реєстру (надаємо КОПІЮ) - лише для неповнолітніх до 18 років. *Якщо є тільки один опікун, необхідно надати рішення суду про одноосібне опікунство, свідоцтво про смерть або інший підтверджуючий документ. УВАГА! ЯКЩО ВАШІ БАТЬКИ ЗМІНЮВАЛИ ПРІЗВИЩЕ, ТО ДО ВІЗОВОЇ УСТАНОВИ ВИ ПОВИННІ ПОДАТИ КОПІЮ ДОКУМЕНТУ, ЯКИЙ ЦЕ ЗАСВІДЧУЄ (Наприклад копія: Довідки про зміну імені, Документу про розлучення/новий шлюб з зазначенням зміни прізвища тощо).

15. Нотаріально завірений дозвіл від обох батьків/офіційних опікунів на виїзд дитини за кордон, - (надаємо ОРИГІНАЛ) - лише для неповнолітніх до 18 років. *Якщо є тільки один опікун, необхідно надати копію рішення суду про одноосібне опікунство, свідоцтво про смерть або інший підтверджуючий документ. ДАНИЙ ПУНКТ ВИМАГАЄТЬСЯ ЛИШЕ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ДО 18 РОКІВ.

16. Довідка з КРЕДИТНОГО РАХУНКУ українського банку про наявність у батьків студента (обох або когось одного) кредитного ліміту на кредитній карті на суму приблизно 82000 гривень - якщо візу просите на рік або з кредитним лімітом 42000 гривень - якщо візу просите на семестр (надаємо ОРИГІНАЛ) АБО довідка з польського банку, розташованого у Польщі, про наявність на рахунку 9512 злотих - якщо візу просите на рік 12 місяців або 4856 злотих - якщо візу просите на семестр 6 місяців (надаємо ОРИГІНАЛ) *Довідка дійсна лише 1 місяць від дати її видачі

17. Нотаріально завірений "Спонсорський лист" від обох батьків/офіційних опікунів студента. Термін дії "Спонсорського листа" повинен бути на увесь період навчання, тобто три роки (надаємо ОРИГІНАЛ) *УВАГА! До спонсорського листа слід додати копії паспортів батьків (хто є спонсором) та Ваше свідоцтво про народження, щоб довести Ваше рідство.

18. Квитанція про оплату сервісного збору візового центру - 520 грн, оплатити можна за посиланням і роздрукувати квитанцію з комп'ютера

19. Квитанція про оплату доставки паспорта з візою назад Вам додому - 545 грн, оплатити можна за посиланням і роздрукувати квитанцію з комп'ютера.

КРОК 4. ФОРМУЄМО ТРАНСПОРТУ ДЕКЛАРАЦІЮ

Для відправки документів на візу кур'єром до Візового центру у Львові та отримання паспорта з рішенням назад, перейдіть за посиланням та введіть необхідну інформацію щодо адреси доставки документів. Після заповнення цих даних створюється транспортна декларація з ідентифікаційним номером, який автоматично надається у візовий центр. По цьому номеру Ви також зможете відстежувати своє відправлення.

КРОК 5. ВІДПРАВКА ДОКУМЕНТІВ НА ВІДДІЛЕННІ

Далі йдемо на відділення "Meest Express" у своєму місті і відправляємо всі ці документи до Візового Центру у Львові. Адреса отримувача (візового центру) у Львові: TLScontact, вул. Гетьмана Мазепи 1Б, 3 поверх - офіс 34, 79-068 Львів, телефон 0674016136.

Щоб не помилитися, заздалегідь оберіть найближчий пункт “Meest”, вказаний на сайті - https://ua.meest.com/offices-ua, в відділені “Meest” продиктуйте оператору номер транспортної декларації для відправки або номер Вашого мобільного телефону.

До пакету документів, що надсилається до Візового Центру, слід додавати лише документи, необхідні для оформлення візи. Пересилати готівку з документами категорично заборонено. Якщо візовий центр отримує конверт з документами, що містять гроші, документи будуть відхилені та повернуті клієнту без обробки.

КРОК 6. ОТРИМАННЯ ПАСПОРТА НАЗАД. Паспорт з візою буде доставлений Вам кур'єром "Meest Express" через приблизно 5-30 робочих днів АБО документи з паспортом будуть повністю повернуті Вам без розгляду, якщо у відправлені буде бракувати одного з документів зі списку або даний документ буде підготовлений не належним чином чи будуть відсутні оплати.

Бажаємо Вам успішного отримання візи!

Подписывайтесь на наш Telegram канал и первыми узнавайте об акциях, стипендиях и скидках.

Подписаться

Бесплатный подбор жилья в Польше

Предложение 0 грн

Компания UP-STUDY предлагает абитуриентам, поступающим на осень 2024 год бесплатный поиск жилья в Польше.

Заканчивается

Помощь тем, кто поступает в Польшу самостоятельно

Помощь при самостоятельном поступлении

Поступаете в Польшу самостоятельно? Возник вопрос о поступлении? Отправьте бесплатную заявку на оказание помощи нашими специалистами.

Рассчитайте стоимость обучения в Польше

Калькулятор стоимости

Рассчитайте стоимость обучения в университете, проживание, питание и бытовые расходы в Польше во время обучения в удобном калькуляторе стоимости.

Подберите специальность и университет

Поиск специальности

Воспользуйтесь удобным поиском, чтобы подобрать специальность своей мечты и выбрать университет для поступления, в зависимости от города, образовательного уровня и языка, на котором Вы планируете обучаться.

ГИД студента Польши

Скачайте ГИД студента Польши

Узнайте актуальную информацию о поступлении, обучении и проживании в Польше.

  • Стипендии и скидки
  • Стоимость обучения
  • Необходимый уровень знания польского языка
  • Поддержка студентов
  • Документы необходимые для поступления
  • и многое другое

Последние статьи и новости